Welkom! 
Op de site van de Explorers. Hier onder vindt je alle informatie over onze speltak. 
Lees het gerust even door. Wellicht heb je zin om een keer te komen kijken...?

De Explorers
Je wordt Explorer wanneer je 15 bent en de laatste keer mee op kamp bent geweest met de scouts, of je bent wellicht helemaal nieuw voor de Explorers.

Explorers regelen de meeste dingen zelf: ze organiseren en draaien zelf hun eigen opkomsten. Een verdeling of planning hiervan wordt vaak aan het begin van het jaar gemaakt door middel van het opstellen van een programma. Je zult dus (in het begin met begeleiding) zelf een opkomst gaan verzinnen. Gelukkig hebben we hiervoor een aantal formulieren die je helpen om te denken aan de juiste dingen, en je een beetje op weg te helpen. Deze krijg je mee wanneer je dat wilt.

De website met uitgebreide informatie van Scouting Nederland over de Explorers is: 

https://www.scouting.nl/explorers

Om alvast een idee op te doen over wat voor soort opkomsten we doen, kun je kijken op:

https://activiteitenbank.scouting.nl/

We staan open voor alle ideeën en ingevingen. Maar let wel, het wordt straks jouw opkomst dus je zult er zelf voor moeten gaan knokken. Ideeën als: parachute springen, bungeejumpen, karten horen hier dus allemaal bij, al moet er dan wel ergens budget vandaan komen…

Na iedere opkomst vindt er een korte evaluatie plaats waarin besproken wordt wat er goed ging, en wat er de volgende keer beter kan.

De opkomsten
De Explorers draaien op vrijdagavond van 19:30 / 21:30. Na 21:30 start de informele avond waarbij de Roverscouts, Pivo’s en Stam gezellig samen wat drinken bij de bar of bij het kampvuur. Wij respecteren de NIX18 afspraak, waarin staat dat alcohol onder de 18 jaar niet gedronken mag worden. Dit wordt onder andere bewaakt door het bestuur.

Buiten de standaard opkomsten op vrijdagavond zijn er afwijkende opkomsten. Denk hierbij aan dauwtrappen, dodenherdenking of wanneer je een afwijkende opkomst wilt draaien. Dit gaat altijd in overleg via de app. De ouders horen dit dus via de kinderen!

NIX18
Naast de opkomsten staan we ook wel eens achter de bar. Dit doen we om een extraatje binnen te halen om iets leuks te gaan doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekostigen van een weekendkamp of om een keer te gaan poolen bij de Distel. 

Buiten de afspraak NIX18 gaan we voor een rookvrije generatie. Dit houdt in dat er tijdens de opkomsten niet gerookt mag worden. Meer informatie hier over is te vinden in onze omgangsregels: 

Omgangsregels Scouting Andriessen

Insigne opkomsten
Opkomsten waarbij een insigne verdiend kan worden kunnen aangevraagd worden bij de leiding. Dit soort opkomsten hebben namelijk wat meer uitleg en aandacht nodig. Het kan ook zomaar zijn dat een insigne opkomst meerder weken in beslag gaat nemen, of wat huiswerk met zich mee brengt. Meer informatie over de activiteitengebieden waar ze in te behalen zijn en de opdrachten vind je op:

https://www.scouting.nl/spel/algemeen/activiteitengebieden

Afmelden voor een opkomst
We stellen het op prijs dat wanneer je niet naar de opkomst komt, je even een appje stuurt naar iemand van je leiding. 
Wanneer er een opkomst niet door gaat zal je dit horen tijdens een voorafgaande opkomst of via de app.

Het uniform
Het uniform zoals we dat dragen binnen de Explorer speltak van Scouting Andriessen is het zelfde als bij de Roverscouts en de Pivo’s. Dit is namelijk onze eigen Buurman en Buurman trui of T-shirt. Let wel, we wijken hier af van de geadviseerde rode blouse. Buiten deze truien hebben we een T-shirt van scouting Andriessen.

De (bege)leiding
Dat lees je goed. Zowel leiding als begeleiding. Als leiding houden we actief een oogje in het zeil. We beheren het budget en we sturen bij wanneer een opkomst dreigt te gaan stranden. Als begeleiding draaien we mee omdat we de Explorers graag zelf dingen willen laten regelen. We zijn een speltak waarbij veel kan, als het maar netjes (dit betekend niet hetzelfde als schoon) en veilig blijft. WIJ zijn tenslotte verantwoordelijk voor jullie en we bewaken jullie veiligheid.

 De leiding bestaat op dit moment uit:

-        Jeroen Bos; (1e oudercontact)

o  Teamleider Explorers scouting Andriessen

o   Contactpersoon voor de ouders van Explorers

o   Financieel coördinator Explorer speltak

-        Sven Schijvenaars;            

o   Leiding Explorers Scouting  Andriessen 

o   Bestuurslid Scouting Andriessen

-        Cindy Uildriks;                

o   Leiding Explorers Scouting Andriessen 

o   Bestuurslid Scouting Andriessen

-        Sandra Akkermans;            

o   Leiding Explorers Scouting  Andriessen 

o   Leiding Scouts Scouting  Andriessen

-        Roel Akkermans;            

o   Vaste inval leiding Explorers Scouting  Andriessen

Sinds afgelopen jaar maken we gebruik van vast invalleiding. Het streven is om tijdens de opkomst met minimaal 3 leiding aanwezig te zijn. Indien er iemand niet aanwezig kan zijn vragen we onze vaste invalleiding om bij te springen. Dit is leiding die weten hoe er bij ons gedraaid wordt, en wie de Explorers zijn. 

Het oudercontact

Het contact met ouders staat bij ons op een laag pitje. We geloven er namelijk in dat de nieuwe Explorers nu groot en wijs genoeg zijn om op eigen benen te staan. Voorheen hield de leiding de ouders op de hoogte, nu zullen de Explorers dat zelf moeten gaan doen. Dit zal gaan met vallen en opstaan, want dat hoort nu eenmaal bij een leerproces. Natuurlijk blijven we wel in contact met de ouders over allerlei zaken als: 

-        De gezondheids- en ouderverklaringen

-        Belangrijke informatie over (weekend)kampen

-        Financiën

-        Wederzijdse vragen

Kamp
De Explorerspeltak gaat net als de scouts om het jaar naar het buitenland. Maar, we gaan bij de Explorers een stapje verder. Zo zijn we de afgelopen jaren diverse landen op kamp geweest; Schotland (Blair Athol Jamborette), Oostenrijk (Zellhoff Scout Centre), Schotland (Bonaly), Duitsland (Am Pfaffenwäldchen), etc.

Tot slot
We hopen jullie met deze informatie voldoende te hebben geïnformeerd. Wanneer er nog vragen zijn, voel je dan vrij om een bericht te sturen naar het onderstaande mail adres of om op vrijdagavond een keer langst te komen tijdens een opkomst. 


Met vriendelijke en scoutieve groet,

Jeroen Bos, Sven Schijvenaars, Cindy Uildriks, Sandra Akkermans, Roel Akkermans,
(Bege)Leidingteam Explorers
Scouting Andriessen
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De wettelijke vertegenwoordiger bij de Explorers is:
Ben Postmus